Nyheder

HANNE SIE


BILLEDKUNSTNER

VISUAL ARTIST

Udstillinger i 2024

Billedkunstneren og Lyrikeren Hanne Sie fra Birkerød har på baggrund af sine mange ophold på Bornholm - dels i forbindelse med udstillinger hun har deltaget i - dels i forbindelse ophold i den nære familiens sommerhus på Balka Strand - skrevet en illustreret digtsamling, som beskriver kendte og mindre kendte steder og personer på Bornholm.


Digtsamlingen har titlen “Lyse Dage og Nætter”. 

Den beskriver den lyse sommertid og tager udgangspunkt i naturoplevelser som kilde til stadig påvirkning af sindet.

Hanne Sie er optaget af landskabet, lyset, himlen, blæsten, havet, solen og månen, som giver anledning til følelser af glæde og vemod, angst for alderdommer, for morgendagen og for at miste, samt anledning til følelser af frihed, afstressning og energiopladning.


Der er stor kærlighed til øen med dens varierede natur og oprindelige bymiljøer samt til kunsten og de kunstnere, som på forbilledlig vis har skildret den.


Bogen er et møde med billedkunstnerens digteriske tanker illustreret med akvareller fra Bornholm, som både understøtter, beriger og udvider oplevelsen af digtene.


Digtsamlingen ledsages desuden af et originalt, signeret og nummereret grafisk blad med et landskabsmotiv fra Bornholm.


Udgivelsen af bogen er støttet af VELUX FONDEN.


VELUX FONDEN er en almennyttig fond, der arbejder for at forbedre menneskers handlemuligheder i et demokratisk og bæredygtigt samfund ved at støtte forskning og indsatser indenfor eller på tværs af humanvidenskab, kultur, sociale forhold, øjensygdomme, ældrelivet samt miljøet.

VELUX FONDEN er stiftet i 1981 af civilingeniør Villum Kann Rasmussen - grundlægger af bl.a. VELUX A/S og andre firmaer i VKR Gruppen, der har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag.Hanne Sie udstiller 2 værker på BKF-Nordsjællands medlemsudstilling "Midt i en Overgang"   - Grøn omstilling og klimabevidsthed - på Annaborg, Frederiksværksgade 2A, 3400 Hilerød fra d. 21. 3. - 28.4. 2024.

Velkommen til fernisering lørdag d. 23. april kl. 14-16

Åbent: torsdag - søndag samt helligdage kl. 12-16

Gratis Adgang.

Hanne Sie udstiller sammen med Rudersdalkunstnerne i Birkerød Kunstforening, Stationsvej 32, 3460 Birkerød  fra d. 6. 4. - 5. 5. 2024.

Velkommen til fernisering på udstillingen "Mangfoldighed" 6. april kl. 13-15 og mød kunstnerne til Artist Talk 13. april kl. 13-15.

Gratis Adgang

Hanne Sie udstiller separat på Lyngby Stadsbibliotek, Lyngby Hovedgade 28, 2800 Kgs. Lyngby i Lyngby Rådhus Kunstcirkels regi fra d. 29.4 - 12.6. 2024.

Se åbningtider på:

https://www.lyngbybib.dk/aabningstider

Gratis adgang.Hanne Sie har en stand med postkort, mindre billeder og illustrerede digtsamlinger i Birkerød Bymidte på Birkerød Torvedage lørdag d. 4. maj og lørdag d. 25. maj fra kl. 10 -14 begge dage.


Hanne Sie og Joseph Salamon har to stadepladser på øen i Allerød i forbindelse med Allerød Kunstmarked lørdag d. 11. maj kl. 10 - 14  hvor de sælger mindre værker, postkort og illustrerede digtsamlinger.


Hanne Sie og Joseph Salamon udstiller i Gl. Holte Kirke, Kohavevej 81, 2950 Vedbæk  14 dage i Maj. Velkommen til fernisering 2. pinsedag mandag d. 20 maj kl. 11-14.

Hanne sie er udvalgt til at deltage på særudstillingen "Krop & Croquis" der vises i forbindelse med sommerudstillingen MSØ'24 på Masnedø Fort,

Fortvej 8, 4760 Vordingborg.

Fernisering lørdag d. 22. juni kl. 14-18

Udstillingens sidste dag er søndag d. 4. august.Hanne Sie deltager med 2 grafiske værker i udstillingen "Naturcyklus" på Kulturcenter Søbygaard, Søbygårdsvej 2, 5985 Søby, Ærø

fra d. 2. august - 20. oktober 2024.

Åbent i august alle dage kl. 10-16.

Åbent i september og oktober onsdag-søndag 10-16.

Der tages entré.


Hanne Sie deltager i Kunstrunden Nordsjællands fællesudstilling i C4, Krakasvej 17, 3400 Hillerød fra

d. 30. august 2024 - 2. januar 2025.

Tidligere i  2022

Onsdag d. 23. februar blev Årets Kunstner i Rudersdal, Hanne Sie, kåret på rådhuset i Holte.


Ved det traditionsrige arrangement på rådhuset i Holte kunne den nye borgmester Ann Sofie Orth sammen med formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Knud Skadborg, kåre Årets Kunstner i Rudersdal 2022. Det er den lokale billedkunstner Hanne Sie, der fik æren af at blive den 15. Årets Kunstner i Rudersdal. 


”Hanne, du bliver i dag hyldet for din kunst og dit livslange kunstneriske virke. Dine værker tager udgangspunkt i farven og formen, men sammensætningen kommer til udtryk på din helt egen, synes jeg, meget æstetiske og personlige måde. I mødet med dine værker, formår du – netop gennem farven og formen – at frembringe en følelse af optimisme og glæde,” lød det i borgmesterens tale til kunstneren.


Uden sproglige barrierer

”Mit arbejde med maleri, akvarel, grafik og skulptur er centreret om farven og formen som udtryk, og som et universelt sprog uden ord. Det er mit mål at værkerne taler direkte til et andet menneskes følelser uden sproglige barrierer, og at de opleves forskelligt ud fra hvilken baggrund den enkelte har,” siger Hanne Sie selv om sin kunst.


Hendes særlige æstetiske og poetiske tilgang har, i hvert fald indenfor maleriet, betydet, at hun også har en meget lang række udstillinger, nogle gange som soloudstillinger og nogle gange i samarbejde med andre kunstnere, bag sig. Bl.a. kan nævnes Cobrarummet på Sophienholm, Kunstnernes forårsudstilling i Århus, Salon des Réalites Nouvelles i Paris, International Print Biennial i Kina og helt lokalt også i Birkerød Kunstforening.


Efter Hanne Sie fik sagt et par takkeord, spillede lærere fra Rudersdal Musikskole to stykker nordisk folkemusik og arrangementet blev afsluttet med et let traktement. Arrangementet blev åbnet med musik fra elever fra Rudersdal Musikskole.


Hanne Sie udstiller hos Birkerød Kunstforening i Den Gamle Præstegård til efteråret. Tre af kunstnerens værker er allerede købt af Rudersdal Kommune og skal bruges som gaver til øvrige prismodtagere indenfor Kulturområdet – en tradition, som plejer at vække begejstring.